Single Blog

Nuntă în Ţara Moţilor

Nuntă în Ţara Moţilor

Mărturie în imagini despre tradiții şi obiceiuri

Căsătoria este unul dintre momentele importante din viață, alături de alte evenimente care marchează pe fiecare dintre noi, de la naștere și până la moarte. În zilele noastre, modernismul și-a pus amprenta și peste organizarea și desfășurarea cununiei și a nunții, astfel că puțini sunt cei care își mai amintesc cum se sărbătorea nunta odinioară. Fie că e vorba de pețitul miresei, de pregătirea lăzii de zestre, de cununia religioasă și de multe alte momente – pentru fiecare exista un ritual anume.

 

 

Echipa noastră a avut bucuria și plăcerea de a fi invitată în Țara Moților, un loc în care tradițiile sunt încă păstrate și respectate de toată lumea. Nunta pe care am fost invitați să o filmăm, a fost o experiență unică și, cu siguranță, materialul video înregistrat depășește doar calitatea de amintire a acestui eveniment pentru familie, devenind o mărturie în imagini despre tradiții, obiceiuri, despre frumusețea oamenilor care nu-și uită tradițiile păstrate din moși strămoși.

A fost nevoie de trei operatori la camere video și doi fotografi, pentru a putea surprinde în același timp o imagine completă a evenimentului. Pentru a capta și reda apoi pentru orice privitor bucuria de pe chipurile nuntașilor, frumusețea inegalabilă a portului popular și a tuturor elementelor etnografice, acordurile instrumentiștilor care au însoțit întreg evenimentul. Practic, o astfel de nuntă, în Țara Moților, este un eveniment al întregii comunități.

Nuntași, privitori, primarul localității și alte oficialități – au fost aproape de miri și de familiile acestora, la un moment care a reușit să fie unul special, să se ridice la nivelul așteptărilor tuturor. Și toate acestea prin frumusețea tradițiilor și obiceiurilor locului și prin implicarea oamenilor cu suflete mari și luminoase.

Privind producția noastră „Nuntă în Ţara Moţilor” te trec fiori de încântare şi uimire şi aştepţi captivat de imagini, să urmezi cursul evenimentului. Ai senzaţia că ai fost acolo, nuntaş şi că ai gustat din această îmbinare fericită între tradiţional şi modernism, cu respectarea unor obiceiuri care aici, în Munţii Apuseni, sunt sacre.

Sute de minute de înregistrare, cadre statice, în mişcare sau filmare aeriană, momente unice trăite de miri şi părinţii lor, toate se regăsesc în secvenţe atent alese, într-un montaj documentar pe care vă îndemnăm să-l priviţi. Să vă bucuraţi că suntem oameni ai acestor locuri unde avem tradiţii şi obiceiuri care ne dau o identitate frumoasă, nu doar aici, În Ţara Moţilor, ci pretutindeni pe tot cuprinsul ţării. Să vă bucuraţi de o succesiune de momente care vă fac să vă regăsiţi în propriile poveşti de viaţă. Pentru echipa noastră, munca intensă şi apoi orele de selecţie şi montaj nu au fost deloc în zadar. Ne-am ales o misiune de a mesageri ai unor astfel de momente fericite, de a fi cei care să ajutăm la păstrarea vie a amintirilor unor astfel de evenimente. Şi am ales să facem asta cu profesionalism utilizând echipamente moderne care să ofere standarde înalte de fidelitate video şi audio.

 

Best Moments – Nunta in Tara Motilor

 

Clip Nunta – Iulia & Andrei

 

Echipa Tehnica

 • videografi: Catalin Georghe
  Florentin Gavrila
  Nelu Gheorghe
 • editor text: Cosmin Chelcea
 • o productie: Nelstill Video Production

2 Comments

 1. Frumos filmat si editat, si totodata, placut surprinsa de aceste obiceiuri. Doresc o oferta de pret pentru evenimentul meu ce va avea loc anul aceasta. Ma intereseaza o filmare cu 3 camere si 2 fotografi. Astept raspunsul dvs.

  1. Buna ziua, multumim pentru feedback-ul pozitiv. V-am trimis oferta de pret pe mail-ul de la login. Ati omis sa ne comunicati data evenimentului. Reveniti cu un raspuns pe mail.
   Zi faina,
   Nelu Gheorghe

Leave a Reply